COMUNICAT DE PRESĂ

14.12.2015

Incheierea proiectului ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL

14 decembrie 2015,  Târgu Jiu, Gorj, Hotel Lexi Star, ora 10,  Asociația Euro<26, împreună cu partenerii săi Orion Human Technologies, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu și Era Ideas Travel anunță încheierea proiectului ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL”.

Proiectul ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL” s-a desfășurat în regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia din România, in perioada martie 2014 și decembrie 2015. Prin activitățile sale implementate acesta a explorat potențialul uman local în cadrul turismului rural din regiuni recunoscute la nivel european pentru resursele pe care le dețin în acest domeniu, punând accent pe dezvoltarea spiritului inovativ si antreprenorial.

ANTREPRENORIAT TURISTIC RURAL” a fost gândit să faciliteze integrarea pe piața muncii în activități non-agricole a persoanelor din mediul rural aflate în căutarea unui loc de muncă sau ocupate în agricultura de subzistență. Proiectul a oferit un pachet de servicii integrate: de informare și consiliere profesională; programe de formare profesională; de mediere în găsirea unui loc de muncă și consiliere în afaceri.

Printre rezultatele proiectului menționăm:

– Informarea a 1600 de persoane despre pachetul integrat de programe oferit prin proiect;

– Oferirea a 12 tipuri de cursuri acreditate de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificare) pentru 630 de persoane (șomeri și persoane inactive în mediul rural) din regiunile Sud-Vest Oltenia și Sud-Muntenia;

– Crearea unui Centru Logistic de Resurse Umane la Târgu Jiu în care s-au desfășurat  activitățile proiectului;

– Oferirea  unor subvenții pentru cei 630 de cursanți la cursurile de formare;

– Acordarea unor subvenții pentru persoanele care s-au angajat în urma participării la trainingurile oferite de proiect;

– Premierea celor mai bune 13 planuri de afaceri în cadrul unei competiții de planuri de afaceri;

– Realizarea unei platforme integrate de instruire și comunicare fiind un suport de învățare pentru participanții la sesiunile de formare;

– Desfășurarea a 3 evenimente de tip “Job Club – ATR”;

– Realizarea unei cercetări privind situația șomajului și a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență din zonele rurale ale regiunilor Sud-Vest Oltenia și Sud Muntenia;

Pentru mai multe informații despre proiect accesați site-ul oficial al proiectului www.atr2014.ro.

 

Proiectul a fost cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni.

ID proiect: POSDRU/135/5.2/S/125473

 

INFORMAŢII ADIŢIONALE

 

Parteneriatul în cadrul Proiectului:

 

 

 

Beneficiar

 

ASOCIAȚIA EURO<26 ROMÂNIA este de 13 ani reprezentantul în România al European Youth Association, partenerul Consiliului Europei în Acordul Parţial pentru mobilitate în 38 de ţări, pentru peste 5 milioane de membri. 

Asociația este un ONG ce se implică activ în activitățile ce vizează sprijinirea antreprenoriatului, colaborează cu experți în ocupare și formare profesională a forței de muncă. De asemenea, a derulat și a participat ca partener la diferite proiecte europene din domeniul POSDRU. Capacitatea de a redacta și implementa proiecte este dovedită prin participarea în numeroase proiecte naționale și internaționale.

De mai mult de 8 ani furnizor de formare, acreditat ANC, asociația a instruit peste 2000 de tineri și adulți care au absolvit cursurile cu diplomă acreditată, și a format câteva sute de traineri profesioniști.

 

 

Partenerul 1

 

ORION HUMAN TECHNOLOGIES este o societate comercială nou înființată, specializată în dezvoltarea de sisteme informatice de eLearning având un personal cheie cu experientă relevantă în domeniul dezvoltării de soluii software și managementul proiectelor romanești și europene.

 

 

Partenerul 2

 

UNIVERSITATEA “CONSTANTIN BRÂNCUȘI” DIN TÂRGU-JIU este instituţie publică, de stat, înfiinţată prin H.G. nr. 288/iunie 1992. În prezent este acreditată, având gradul „încredere” acordat la evaluarea ARACIS, prin Raportul Consiliului nr. 8092 din 01.09.2009.

 

 

Partenerul 3

 

SC ERA IDEAS TRAVEL SRL este un tour-operator ce oferă servicii în domeniul călătoriilor, transportului aerian, pentru turism individual, grupuri sau pentru oameni de afaceri și companii. Era Ideas Travel se adresează tuturor categoriilor de vârstă cu o gamă diversificată de programe turistice atât în țară cât și în străinătate.

 

 

 

Cu stima,

 

Valeriu Florian PADUREANU

 

Manager de proiect

 

 

Descarca documentul!